Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Slut med flygbuss Blekinge – Kastrup

Köpenhamns flygplats Kastrup, snart utan flygbuss till Blekinge. Foto: Tomasz Sienicki/Wikimedia commons.

Köpenhamns flygplats Kastrup, snart utan flygbuss till Blekinge. Foto: Tomasz Sienicki/Wikimedia commons.

Flygbusstrafiken från Karlskrona till Köpenhamns flygplats Kastrup via Kristianstad upphör vid månadsskiftet, rapporterar Sveriges Radio P4 Kristianstad. Trafiken startade i april, men antalet resenärer har varit färre än beräknat vilket har gjort trafiken olönsam.

Det är Travelshop i Malmö som har hand om trafiken.

– Det har varit bergochdalbana. Vissa dagar har det bara varit ett par tre resenärer och det finns dagar då det varit bra beläggning. Men det räcker inte om man ska köra sju dagar i veckan , säger Ingvar Ryggesjö på Travelshop till SR Kristianstad.

– Jag tror absolut det finns ett behov av linjen men om det är tillräckligt stort är frågan. Det tar tid att skapa en marknad och vi är inte tillräckligt stora för att ha den uthålligheten rent ekonomiskt, säger han.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)