Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Irizar premiärvisar eldriven stadsbuss

I samband med Irizars 125-årsjubileum visade företaget sin nya, eldrivna stadsbuss i2e för första gången för en bredare publik. Foto: Irizar.

I samband med Irizars 125-årsjubileum visade företaget sin nya, eldrivna stadsbuss i2e för första gången för en bredare publik. Foto: Irizar.

I samband med den spanska busstillverkaren Irizars 125-årsjubilem i dagarna presenterade Irizar för första gången för en bredare publik också sin nya, eldrivna stadsbuss i2e. Enligt Irizar kan bussen köras 250 kilometer på en uppladdning. Genom att bussen är emissionsfri spar den årligen utsläpp på 88 ton koldioxid,  jämfört med en konventionell buss.

Irizar deltar också i det stora europeiska elbussprojektet ZeEUS som lanserades i januari och där även Volvo, Solaris och VDL medverkar. Satsningen på laddhybridbussar på linje 73 i Stockholm är ett av delprojekten inom ZeEUS.

I tidningen eBUSS som nyligen gavs ut av Sveriges Bussföretag och Bil Sweden finns en intervju med projektledaren för ZeEUS, Umberto Guida. Tidningen hittar du kostnadsfritt som pdf här.

Här är en sprillans ny reklamvideo från Irizar om den nya elbussen:

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)