Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Från jämställdhet till vätgas på Persontrafik

Persontrafiks projektledare Dan Ågren. Foto: Ulo Maasing.

Persontrafiks projektledare Dan Ågren. Foto: Ulo Maasing.

Seminarieprogrammet för Persontrafikmässan i oktober är nu tillgängligt på nätet. Programmet spänner över ett brett område, från jämställdhetsfrågor till varumärkesbyggande och ny teknik. Under mässdagarna den 28 – 30 oktober kommer mässan att erbjuda besökarna ett 80-tal seminarier.

– Efter önskemål från både utställare och besökare har vi bantat antalet seminarier något, jämfört med förra mässan, berättar Persontrafiks projektledare Dan Ågren.

Programmet har ändå en mycket stor bredd och spänner över det mesta när det gäller aktuella branschfrågor, från gemensamma och dagsaktuella branschfrågor till framtid och utveckling.

På utställningen som omfattar ca 150 utställare kommer mycket att kretsa kring eldrift och hybrider. Elektrifieringen av busstrafiken har bara börjat och förväntas av många experter expandera snabbt. Ett exempel på det är Härnösand som i dagarna får sina första helt elektriska bussar i stadstrafiken.

Elektrifieringen av kollektivtrafiken är också temat på ett av seminarierna på Persontrafik.

Kollektivtrafik på landsbygden, skolskjutsar, varumärkets betydelse, trafikpolitik, förarlösa bussar… De ämnen som tas upp på seminarierna är många.

Alla de stora fordonstillverkarna finns också på plats och bland de nya utställarna finns den kinesiska busstillverkaren Yutong som nu för första gången visar upp sig på den svenska marknaden.

Persontrafik äger rum på Stockholmsmässan den 28 – 30 oktober.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Nyheter, Persontrafik

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)