Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Poppis åka gratis till fyren

Kullens fyr – populärt resmål för gratisbuss. Foto: Mtsmallwood/Wikimedia commons.

Kullens fyr – populärt resmål för gratisbuss. Foto: Mtsmallwood/Wikimedia commons.

Att åka gratisbuss mellan skånska Mölle och Kullens fyr i sommar har varit populärt. För första gången körde nämligen Höganäs kommun och Skånetrafiken en busslinje mellan de två platserna. Total 12 167 personer åkte med bussen under de fyra månader som trafiken var igång, dvs maj – augusti, berättar Helsingborgs Dagblad.

En tredjedel av resorna gjordes under augusti.

Men populariteten kostar skattebetalarna i Höganäs en slant. Kommunen har nämligen bjudit på biljetten, tjugo kronor per enkelresa. Kommunen hade räknat med att gratisbussen skulle kosta kommunen 50 000 kronor, men eftersom bussen blev så populär blev kostnaden fem gånger så stor, 250 000 kronor.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)