Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Pridefestival gav Stockholm klirr i kassan

Årets upplaga av Stockholm Pride drog in 327 miljoner kronor till Stockholmsregionen. Foto: Ulo Maasing.

Årets upplaga av Stockholm Pride drog in 327 miljoner kronor till Stockholmsregionen. Foto: Ulo Maasing.

För Stockholmsregionen gav årets Pridefestival rejält klirr i kassan. Festivalen genererade 327 miljoner kronor till Stockholmsregionen enligt färska siffror från Stockholm Visitors Board. Stockholm Pride är Skandinaviens största pridefestival och en av Stockholm största publika årligen återkommande evenemang.

Årets festival genererade 327,5 miljoner kronor, vilket motsvarar 218 årsverken på årsbasis.

Stockholm Pride Festivalen besöktes av sammanlagt 400 000 personer varav 37 procent var tillresta besökare och av dessa var 16 000 internationella besökare.

– Rapporten visar betydelsen av evenemang och att årligen återkommande evenemang som Stockholm Pride är en stark drivkraft för besökande. Åtta av tio har besökt festivalen tidigare och nio av tio säger att de kommer att besöka festivalen igen, säger Ulla Hamilton (M), företagarborgarråd i Stockholms stad och ordförande för Stockholm Business Region.

– Öppenhet, mångfald och respekt är tre av Stockholms grundvärderingar och Pridefestivalen är ett nyckelevenemang för oss. Undersökningen visar att Stockholm uppfattas som en professionell evenemangsstad. Den totala upplevelsen av regionen som evenemangdestination får 4,3 i helhetsbetyg på en 5-gradig skala, vilket är högt, säger Ulla Hamilton.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)