Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stockholm lyfter turismen och slår rekord

Mälardrottning som seglar i turistisk medvind. Foto: Ulo Maasing.

Mälardrottning som seglar i turistisk medvind. Foto: Ulo Maasing.

Medan turismen i Sverige som helhet hittills i år mest har liknat en motor som hackar har turismen i Stockholm i sommar ökat rejält. Under juli månad hade Stockholm närmare 1,4 miljoner gästnätter. Det är 92 000 gästnätter fler än samma månad, vilket motsvarar en ökning med 7 %. Hittills har närmare 6,69 miljoner kommersiella gästnätter gjorts i Stockholms län, vilket motsvarar en ökning med 8 % och nytt rekord.

Ökningen under juli månad kommer framförallt från internationella gäster. För målgrupper från övriga Europa och övriga världen ökade antalet gästnätter med 11respektive 20 procent. Juli visar också på en positiv utveckling för de stora marknaderna: Tyskland (+2%), Storbritannien (+19%), USA +10%), Italien (+21%) och Spanien (+38 %).

Juli är den största turistmånaden i Stockholm. Och efter tre år av svag utveckling i Stockholm för juli månad är det glädjande att se en sådan kraftig utveckling i år

Stockholm fortsätter att stärka sin position som motorn i svensk besöksnäring. Utvecklingen i Sverige som helhet låg på -1 % i juli och hittills i år på +2 %.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)