Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Realtid hos Flygbussarna

Nu lanserar Flygbussarna realtidsinformation. Först ut är Arlanda och Bromma flygplatser, men efterhand byggs systemet ut till andra hållplatser och städer. Foto: Flygbussarna.

Nu lanserar Flygbussarna realtidsinformation. Först ut är Arlanda och Bromma flygplatser, men efterhand byggs systemet ut till andra hållplatser och städer. Foto: Flygbussarna.

Nu lanserar även Flygbussarna realtidsinformation för sina resenärer. Systemet är igång vid Arlanda och Bromma flygplatser, dels vid hållplatserna men även inne på terminalerna vid Flygbussarnas biljettautomater. Efterhand ska realtidsinformation komma även vid hållplatser längs linjerna och även i andra städer som Flygbussarna trafikerar.

Förutom att visa de närmaste avgångstiderna så kommer även information om trafikstörningar eller annat som resenärerna bör få kännedom om att kunna visas. Systemet är specialanpassat för Flygbussarna. I botten finns tidtabellsinformationen som sedan uppdateras beroende av bussarnas position.

–  Realtidssystemet är en del av Flygbussarnas större satsning för att få fordonen uppkopplade. Vi har tidigare lanserat wifi, positionsbestämd information och beräknad ankomsttid på skärmar inne i våra bussar, säger Christian Monstein, Teknisk Chef System på Flygbussarna.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)