Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Slutkört till rinken i Linköping

Hockeybussarna i Linköping har lagts ner – men allmänheten fick inget veta förrän efteråt. Foto: Ulo Maasing.

Hockeybussarna i Linköping har lagts ner – men allmänheten fick inget veta förrän efteråt. Foto: Ulo Maasing.

Nu är det slutkört för de särskilda hockeybussarna i Linköping. Under de senaste åren har Östgötatrafiken haft ett samarbete med Linköping Hockey Club där besökare till LHC:s matcher har kunnat åka gratis med Hockeybussen till Saab Arena (tidigare Cloetta Center). Men nu är det slut med det.

På måndagen stod snopna hockeyentusiaster och väntade på bussar som aldrig kom. Ingen hade nämligen talat om för allmänheten att det var slutkört för hockeybussarna.

Tanken med gratisbussarna var att de skulle locka bilister att istället ta bussen till LHC:s matcher och lindra den trafikstockning som annars brukade uppstå kring arenan. Men samarbetet mellan Östgötatrafiken och LHC har nu upphört.

Anledningen är att Östgötatrafiken och landstinget i Östergötland inte är intresserade av att betala för trafiken. Tidigare gjorde Linköpings kommun det men sedan i januari 2012. Östgötatrafiken hänvisar de hockeylystna till den reguljära busstrafiken.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)