Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Swebus kastas ut från Malmö Central

SwebusMalmoExpressbussföretaget Swebus kastas ut från Malmö Central. Företaget tvingas att tvingas flytta sin hållplats vid Malmö Centralstation till Norra Vallgatan, över 200 meter från terminalbyggnaden. Nu protesterar Swebus mot beslutet och kräver att resenärerna får tillgång till centralstationen.

Flytten av hållplatsen sker den 6 oktober och innebär att resenärer som ska ansluta till tåg, lokal- och regionalbussar måste gå över 200 meter till centralstationen, trots att de ofta måste bära på mycket packning.

Den tidigare hållplatsen är vid den norra sidan av centralstationen i direkt anslutning till terminalbyggnaden. Swebus förordar att man flyttar till Centralplan, där det finns en reservhållplats som även den är i direkt anslutning till terminalbyggnaden. Men Malmö stad hänvisar till platsen längre bort på Norra Vallgatan.

– 91 procent av de resenärer vi frågat vill hellre att vi fortsätter att angöra Malmö C via Centralplan än den hållplats som Malmö stad anvisar, säger Joakim Palmkvist, VD på Swebus. Jag tycker att det är märkligt att inte kommunen lyssnar på oss. Om vi gemensamt ska öka kollektivtrafikåkandet i Sverige är det viktigt att våra resenärer också får möjlighet till bra hållplatser.

Flytten av hållplatsen innebär också försämrad service i och med att resenärerna inte längre kommer att ha direkt tillgång till bevakade toaletter, väntrum och Pressbyrå.

– Vi protesterar mot beslutet, säger Joakim Palmkvist. Vår tolkning av kollektivtrafiklagen är att inget trafikslag eller bolag får diskrimineras på det här sättet. Vi hoppas att Malmö stad tänker om och ger oss tillträde till den reservhållplats som står klar att använda direkt vid terminalbyggnaden.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)