Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Superbussar i Borås rycker närmare

Superbuss à la Malmö. 2017 kan Borås få sin första suoerbusslinje. Foto: Ulo Maasing.

Superbuss à la Malmö. 2017 kan Borås få sin första suoerbusslinje. Foto: Ulo Maasing.

Ett införande av BRT (Bus Rapid Transit) eller superbussar rycker allt närmare i Borås. 2017 kan de första superbussarna börja rulla i knallestaden. Läget är  och frågan måste lösas snabbt, menar miljöpartiet, medan moderaterna i staden är mer avvaktande. Frågan kommer upp i kommunstyrelsen senare i höst.

– Ambitionen är att det ska vara en helt färdig linje 2017 och att vi då har busskörfält ändå från Sjöbo in till stan och en bit upp mot Hässleholmen, säger kommunalrådet Tom Andersson(MP) som ansvarar för trafikfrågor i Borås till Sveriges Radio Sjuhärad.

– Ambitionen är att det ska vara en helt färdig linje 2017 och att vi då har busskörfält ändå från Sjöbo in till stan och en bit upp mot Hässleholmen.

Nu har även Västtrafik ställt sig bakom förslaget. En av de frågor som återstår att utreda är hur superbusslinjen ska ledas genom stadens centrum. I den frågan råder inte heller politisk enighet i Borås.

– Det är viktigt att vi tittar på olika förslag, och ser vad det får för konsekvenser för exempelvis boende och näringslivet om man begränsar framkomligheten för bilarna, säger  det moderata kommunalrådet Annette Carlson.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)