Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobina får upplänningar att reflektera

ReflexerBussoperatören Nobina ska få människor i Uppland att reflektera. Bakgrunden är att en majoritet av bussförarna som kör regionbussarna i Uppland upplever att det är svårt att se fotgängare som inte har reflex när det är mörkt. Det visar en undersökning som Nobina har gjort. Därför kommer Nobina att dela ut över 1 000 reflexer i Uppland de kommande veckorna.

– För oss som bussförare är reflexen oslagbar. Vissa stråk och platser är hårt trafikerade och reflexer gör att vi ser fotgängarna mycket tydligare vid övergångsställen till exempel. Det är också en hjälp när vi ska plocka upp resenärer vid busshållplatser, säger Thomas Gustavsson bussförare på Nobina i Uppland.

Under de kommande veckorna delar Nobina ut över 1 000 reflexer på bussar och hållplatser i Uppland för att uppmärksamma och påminna om reflexen.

– Vi har delat ut reflexer de senaste åren och det är alltid mycket uppskattat och de brukar gå åt i ett rasande tempo. I år kommer vi även att lägga reflexer i bussarna som förarna kan dela ut. Jag tror att de flesta är väl medvetna om reflexens förträfflighet men man behöver bli påmind om att använda den och att byta ut den varje år. Det hoppas vi kunna bidra till med den här kampanjen, säger Stina Andersson, marknadsansvarig på Nobina Uppland.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)