Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Populär busslinje tvingar fram högre biljettpris

Så poppis att biljettpriset går upp.

Så poppis att biljettpriset går upp.

Busslinje 4 i Västerås har blivit så populär att biljettpriserna i busstrafiken i kommunen måste höjas. Syftet är dock inte att skrämma bort resenärer utan att ekonomiskt klara den utökade trafik som populariteten har tvingat fram. En krona mer på enkelbiljetten och 30 kronor mer för ett fyrtioresorskort är popuaritetens prislapp.

Det var i augusti förra året som den nya busstrafiken i Västerås startade. Ett helt nytt linjenät infördes med sju stadslinjer som var rakare än de tidigare linjerna för att ge snabbare resor. Omläggningen blev ett lyft för bussresandet i staden och i synnerhet på linje 4.

Resenärerna strömmade till så att utbudet med tiominuterstrafik inte räckte till. Under rusningstid har människor fått se fullsatta bussar passera deras hållplats utan att stanna. Därför utökades trafiken till 7,5-minuterstrafik från mitten av augusti. Den nya, tätare trafiken gäller vardagar kl 6 – 9 och 14 – 18. Det är en trafikökning som ger ökade kostnader nästa år på tre miljoner kronor som bussresenärerna själva får betala. Biljettpriserna för unga och pensionärer förändras inte.

– Vi kan inte subventionera allt. Någonstans måste man också kunna höja priset när det behövs, säger Jazmin Pettersson(S), ordförande i tekniska nämnden i Västerås till Sveriges Radio Västmanland.

Taggat som:

1 kommentar »

  1. Ett alternativ är väl att höja Skatten i stället för höja biljettpriset! Det är mer logits för att behålla resenärer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)