Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Rasistiska meddelanden till bussförare i Storstockholm

Polisen utreder de kränkande och rasistiska meddelande som vid flera tillfällen har gått ut till bussförare i Storstockholm. Foto: Ulo Maasing.

Polisen utreder de kränkande och rasistiska meddelande som vid flera tillfällen har gått ut till bussförare i Storstockholm. Foto: Ulo Maasing.

Bussförare vid Arriva i Storstockholm har åter fått kränkande meddelanden via buss-PC på de displayer som normalt används av trafikledningen för information till förarna. Meddelandena är polisanmälda och utreds även av SL, Storstockholms Lokaltrafik.

Under torsdagen kom meddelandet ”Vit makt negerslakt” och natten till fredagen ”Idag är det dom svartas dag på Arriva, Grattis!”, rapporterar SvT:s regionala nyhetsprogram ABC.

Enligt ABC tror Trafikförvaltningen vid Stockholms läns landsting att meddelandena kan komma från en stulen apparat som används för att skicka ut information till bussarna. Man har därför bett samtliga sina operatörer att inventera sina apparater.

Arriva Sverige tar starkt avstånd från meddelandena.

– Vem som än ligger bakom: Dessa rasistiska och kränkande meddelanden är mer än ett påhopp på en enskild person. Det är ett angrepp på all vår personal och våra grundläggande värderingar, skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Arriva är ett företag med många medarbetare med olika ursprung. Bara i vårt bussgarage i Råsta har vi över 50 nationaliteter. Oavsett hudfärg, språk, kön eller ursprung: Denna mångfald är en styrka och en tillgång.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)