Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bättre för Nobina

Nobinas koncernchef Ragnar Norbäck. Foto: Nobina.

Nobinas koncernchef Ragnar Norbäck. Foto: Nobina.

Nobina, som är Nordens största bussoperatör, fortsätter att förbättra sin lönsamhet. I den delårsrapport som Nobina presenterade dagen före julafton, och som omfattar perioden 1 september – 30 november, redovisar företaget ett rörelseresultat på 160 miljoner kronor. Motsvarande period förra året var rörelseresultatet 122 miljoner.

Resultatet efter skatt uppgick till 77 miljoner (54 miljoner samma period i fjol), och resultatet per aktie uppgick till 0,12 kronor (0,09).

Nettoomsättningen ökade med 2,8 procent till 1 943 miljoner kronor. Investeringarna, som främst avsåg inköp av bussar, uppgick till 148 miljoner (45). Kassaflödet var 357 miljoner (183 miljoner) kronor.

Nobina har ett brutet räkenskapsår och delårsrapporten gäller således räkenskapsårets tredje kvartal.

– Kvartalets resultat var bättre än samma period föregående år, vilket var ett av Nobinas genom tiderna starkaste resultat. Affärsförutsättningarna spås vara fortsatt goda på våra marknader och det är med beslutsamhet och positiv tillförsikt som vi går in i verksamhetsårets fjärde kvartal, säger Nobinas koncernchef Ragnar Norbäck i en kommentar till delårsrapporten.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)