Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Dyr revolution i Dalarna

Dalatrafiklogga1Dalatrafiks stora omläggning av busstrafiken i Dalarna har kostat skattebetalarna i regionen miljoner, rapporterar SR Dalarna. Den 17:e augusti genomfördes det som Dalatrafik kallade för en revolution, men det blev en revolution med många problem.

Revolutionen lanserades med en annonskampanj som var beräknad att kosta halvannan miljon, men som fick dras in ett dygn efter det att tidtabellerna började gälla. Tabellerna blev också snabbt inaktuella eftersom Dalatrafik tvingades göra massor av ändringar av trafiken – sedan bussomläggningen gjordes i mitten av augusti har mer än 500 ändringar gjorts i trafiken.

När kampanjen stoppades satsade Dalatrafik istället ungefär hälften av kampanjpengarna på att informera om ändringar i revolutionen.

Protesterna från allmänheten var många och Dalatrafik har fått lägga till busstrafik för drygt tio miljoner och anställa flera extra trafikplanerare.

Ändringarna i trafiken har till och med duggat så tätt att bussförarna ibland inte har fått sina tjänstgöringsscheman i avtalsenlig tid.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)