Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Norsk polis mäktar inte utreda svenska bussar

De norska statsbanorna har använt svenska bussar i olaglig ersättningstrafik, men norsk polis lägger ner utredningen. Foto: Ulo Maasing.

De norska statsbanorna har använt svenska bussar i olaglig ersättningstrafik, men norsk polis lägger ner utredningen. Foto: Ulo Maasing.

Den norska polisen har lagt ner utredningen av hur de norska statsbanorna, NSB, har använt sig av svenska bussar för att köra ersättningstrafik för tåg. Polisen anser sig inte ha resurser att utreda saken, rapporterar den norska facktidningen Bussmagasinet.

Bakgrunden är att NSB i våras hyrde in utländska bussföretag för att köra ersättningstrafik för inställda tåg. Men enligt juridisk expertis är detta att betrakta som linjetrafik, och det är inte tillåtet att utan vidare anlita utländska operatörer för att köra linjetrafik i Norge.

NSB klarade inte att få tag i tillräckligt många bussar från norska bussbolag och hyrde därför in svenska bussar utan att söka vederbörliga tillstånd.

Järnvägsbolaget anmäldes då till polisen av Norges Turbileierforbund, men  nu har alltså norsk polis lagt ner utredningen med hänvisning till resursbrist.

– Vi är besvikna på polisen som inte vill prioritera en så viktig fråga, säger Sveinung Johansen, ordförande för Norges Turbileierforbund till bussmagasinet.no.

Taggat som: , ,

Categorised in: Internationellt, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)