Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Rekordår för Mercedes-Benz bussar i Sverige

Håkan Jönsson, försäljningschef för Mercedes-Benz bussar, kan notera nytt försäljningsrekord för Mercedesbussar i Sverige. Foto: Ulo Maasing.

Håkan Jönsson, försäljningschef för Mercedes-Benz bussar, kan notera nytt försäljningsrekord för Mercedesbussar i Sverige. Foto: Ulo Maasing.

Mercedes-Benz bussförsäljning i Sverige är på väg mot alla tiders rekord. Vid årsskiftet väntas Mecedes-Benz ha registrerar totalt ca 180 bussar (över 8,0t) i Sverige. Tidigare rekord är 153 bussar. Därmed placerar sig Mercedes-Benz i topp tre när det gäller bussleverantörerna i Sverige.

Storsäljaren i utbudet är Sveriges mest sålda turistbuss Tourismo, men även Integro och Citaro rullar ut på vägarna i stor omfattning.

– Vi ser ökningen som ett tecken på att vi har en bra dialog med våra kunder och att de uppskattar bussar av hög kvalitet. Aspekter som attraktiv totalkostnad, säkerhet och kvalitetskänsla är viktigt för våra kunder och det kan vi leverera med våra bussmodeller, säger Håkan Jönsson, Försäljningschef, Mercedes-Benz Bussar.

Under året har Mercedes-Benz även levererat ett antal bussar till trafikstarter i Dalarna och Blekinge, vilket avspeglar sig i försäljningsiffrorna.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)