Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Volvo toppade i november

Volvo toppade nyregistreringarna av bussar i oktober. Foto: Volvo Bussar.

Volvo toppade nyregistreringarna av bussar i oktober. Foto: Volvo Bussar.

Volvo stod för de flesta nyregistrerade tunga bussarna under november. Med tunga bussar avses bussar över tio ton. Under november registrerades totalt 93 nya bussar (både lätta och tunga), 66,1% fler än under samma tid förra året, då 56 stycken registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – november 1232 bussar, 6,3% fler än förra året, då 1159 stycken registrerades enligt siffror från Bil Sweden.

Nyregistreringarna av tunga bussar över 10 ton uppgick till 68 under november, 41,7% fler än under samma tid förra året då 48 bussar registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – november 1.012 tunga bussar, 3,7% fler än under motsvarande period förra året då 976 registrerades.

Så här ser topplistan över nyregistreringarna i november ut:
Volvo 28
MAN 17
Setra 11
VDL 5
Mercedes-Benz 3
Iveco Bus 2
Scania 1
Solaris 1

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)