Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Expressbussar med digitalt bibliotek

Tyska expressbussföretaget Berlinienbus gör sina bussar till rullande, digitala bibliotek. Foto: Berlinienbus.

Tyska expressbussföretaget Berlinienbus gör sina bussar till rullande, digitala bibliotek. Foto: Berlinienbus.

Nya lösningar för att locka resenärer avlöser varandra på den tyska expressbussmarknaden som präglas av stenhård konkurrens mellan aktörerna. Ett av de stora expressbussföretagen, Berlinienbus, erbjuder nu sina resenärer tillgång till ett stort, digitalt bibliotek. Syftet är naturligtvis att ge resan ett mervärde.

Sedan årsskiftet kan Berlinienbus´ resenärer på sina läsplattor och smarta telefoner läsa en hel rad tidskrifter. Dessutom har de tillgång till ett urval digitala böcker. Utbudet utökas och förnyas kontinuerligt. Det hela bygger på ett samarbete med ett IT-företag i Berlin.

Resenären laddar ner en särskild app och med hjälp av en teknik som kallas iBeacon får man sedan tillgång till något som närmast kan beskrivas som en digital läsesal. Tekniken fungerar såväl med iOS (Apple) och Android. iBeacon bygger på blåtandsteknik.

Appen kan laddas ner gratis på alla Berlinienbus´ bussar.

Berlinienbus trafikerar mer än 250 städer i Tyskland och övriga Europa.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)