Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fossilfritt med Strömma Buss

Interbus och EkmanBuss kör nu alla sina bussar på fossilfritt syntetdiesel, HVO. Foto: Strömma Turism & Sjöfart.

Interbus och EkmanBuss kör nu alla sina bussar på fossilfritt syntetdiesel, HVO. Foto: Strömma Turism & Sjöfart.

Som första bussbolag i Sverige kör Strömma Turism & Sjöfart samtliga sina bussar med helt fossilfritt bränsle från och med måndagen. Det gäller Interbus och EkmanBuss. Genomgående tankas nu bussarna med HVO,. Det är en syntetdiesel som i huvudsak framställs av organiskt avfall och som inte innehåller några fossila ingredienser.

Den HVO som säljs i Sverige tillverkas av flera olika råvaror, vilket gör att minskningen av klimatpåverkan jämfört med fossil diesel kan uppgå till hela 90 %. En annan fördel med HVO är att den har renare avgaser än vanlig diesel.

– Bränslet är dyrare än vanlig diesel, men satsningen ligger helt i linje med Strömmas miljöpolicy, så därför var beslutet om bränslebyte inte svårt att ta när möjligheten dök upp, säger Peter Henricson, affärsområdeschef för Strömma Sverige. Detta är dessutom bara en av de riktigt starka miljösatsningarna vi gör under året.

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)