Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kinesiska BYD får svensk agentur

Slavik Shevchuk, vd förBus Trade Center AB och Leevon Tian, försäljningschef vid BYD Europe.

Slavik Shevchuk, vd förBus Trade Center AB och Leevon Tian, försäljningschef vid BYD Europe.

Den kinesiska elbusstillverkaren BYD, Build Your Dreams, har fått en svensk agentur. Det är välkända Bus Trade Center i Järfälla utanför Stockholm som genom sitt dotterbolag Enebus AB ska marknadsföra BYD i Sverige.

BYD är  är en av världens största batteritillverkare och har även tillverkning av elbilar och elbussar. BYD har sålt sina batteribussar i en lång rad länder, även utanför Kina. I Norden rullar BYD-bussar i såväl Finland som Danmark. BYD har också etablerat fabriker utanför Kina, bland annat i Kalifornien.

BYD:s batteridrivna stadsbuss K9. Foto: Ulo Maasing.

BYD:s batteridrivna stadsbuss K9. Foto: Ulo Maasing.

Tidigare har BYD varit helt inriktad på stadsbussar, men på den stora bussmässan UMA i New Orleans för en dryg vecka sedan lanserade man även en turistbuss som företaget uppger har en räckvidd på 400 kilometer på en laddning.

– Elbussar är framtiden,  Säger Slavik Shevchuk, vd för Bus Trade Center, som har stor erfarenhet av import och försäljning av nya bussar till Sverige med hans förra agentur av Solaris bussar.

– Vi har sålt över 350 Solaris Bussar i Sverige och förstår vikten av att anpassa produkten för varje marknad, samt att få till  en fungerande eftermarknad. Därför kommer vår erfarenhet med Solaris bussar till stor nytta, när vi nu ska etablera ett nytt bussmärke i Sverige, säger Slavik Shevchuk.

Han uppger för bussmagasinet.se att man tills vidare kommer att koncentrera sig på stads- och förortsbussar med lågentré eller låggolv.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)