Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Gratis bussresor för skånska färdtjänstkunder

SkanetrafikenSkånetrafikens färdtjänstkunder reser fritt i den allmänna kollektivtrafiken i Skåne från och med söndag. Syftet är att locka dem att resa mer för att främja såväl rörlighet som hälsa. Men man vill också att färdtjänstkunderna oftare åker med den vanliga kollektivtrafiken istället för färdtjänst när hälsan medger vilket spar pengar för Skånetrafiken.

– Att vara färdtjänstkund innebär naturligtvis att man har behov av färdtjänst med serviceresor. Men vi vet också att många fler skulle kunna ta bussen, eller åka tåg när hälsan tillåter. Genom att erbjuda fria resor hoppas vi sänka tröskeln att prova att resa, men vi vill också stimulera våra mer vana kunder att resa mer, säger Lars Hellström, affärsområdeschef för Serviceresor på Skånetrafiken.

20 000 färdtjänstberättigade kunder i Skåne har i dagarna fått ett hem nytt färdtjänstbevis – Jojo Serviceresor. Kortet ger dem rätt till fria resor på alla Skånetrafikens bussar och tåg inom Skåne. Detta är ett erbjudande som gäller de kunder vars kommun har avtal om färdtjänst med Skånetrafiken.

I dag sker ungefär 16 000 resor med kortet Jojo Serviceresor varje månad.

De flesta färdtjänstkunder som reser i den allmänna kollektivtrafiken väljer främst stadsbuss. Det är också här som Skånetrafiken initialt förväntar sig ett ökat resande i samband med fria resor.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)