Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Praktfull pajkastning i Västernorrland

Delar ut rallarsvingar som få: Bengt Sörlin(M), 2:e vice ordförande i Kollektivtrafikmyndigheten i Västernorrland. Foto: Alltid reklambyrå.

Delar ut rallarsvingar som få: Bengt Sörlin(M), 2:e vice ordförande i Kollektivtrafikmyndigheten i Västernorrland. Foto: Alltid reklambyrå.

Det har utbrutit en rejäl pajkastning inom kollektivtrafikmyndigheten i Västernorrland. Den som mest kastar pajer och delar ut rallarsvingar är Bengt Sörlin(M), idag 2:e vice ordförande för myndigheten men innan valet dess ordförande. I Tidningen Ångermanland går Sörlin till häftigt angrepp på den nuvarande S-märkta politiska ledningen för myndigheten.

Sörlin sökte tidigare i vinter tjänsten som chef för kollektivtrafikmyndigheten (”Din Tur”), men jobbet gick istället till Camilla Fahlander, tidigare vid Umeå Universitet. Utnämningen av Fahlander gjordes av kollektivtrafikmyndighetens direktion, där Bengt Sörlin själv sitter.

Sörlin överklagade då utnämningen, men fick inte gehör för sina klagomål hos förvaltningsrätten. I Tidningen Ångermanland sågar Sörlin både sin egen direktion och Camilla Fahlander längs fotknölarna:

”När direktionen anställer en chef vars största merit inom persontrafikområdet är att hon rest kollektivt, vilket är lika logiskt som att kliva in på en vårdcentral och säga sig vilja bli chef mot bakgrund att man varit där som patient kan man inte låta bli att undra om det grundas för en organisationsförändring under mandatperioden, ” dundrar Sörlin i en debattartikel.

Där menar han att Din Turs medarbetare ”i både Kramfors och Ånge har all anledning till oro” på grund av organisationsförändringar som han anser att  den nye ordföranden för Din Tur, Lars-Olov Olsson(S), vill genomföra.

Sörlin menar att man har valt en ordförande för kollektivtrafikmyndigheten ”som sedan myndigheten bildades varit starkt kritisk till organisationen” – alltså även under den tid Sörlin själv var ordförande.

Olsson anklagas av Sörlin för att sakna kurage och för att driva igenom beslut som strider mot beslut från såväl landstingsfullmäktige som myndighetens direktion.

”Kollektivtrafikmyndigheten går mot en framtid, jag skall låta det vara osagt om den är spännan- de eller osäker”, skriver Sörlin i ett inlägg som är mer svavelosande än det mesta som setts i debatten i svensk kollektivtrafik.

Sörlin är oppositionsråd i Sollefteå kommun.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)