Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Keolis Stockholmsbussar får överkörningsskydd

Överkörningsskyddet består av en balk i specialmaterial. Om en person kommer in under bussen föser skyddet undan vederbörande. Foto: Ulo Maasing.

Överkörningsskyddet består av en balk i specialmaterial som monteras framför de bakre julen på bussen.  Om en person kommer in under bussen föser skyddet undan vederbörande. Foto: Ulo Maasing.

Bussoperatören Keolis utrustar nu sina bussar i Stockholm med överkörningsskydd. Skydden ska hindra att människor kommer under bakhjulen på bussarna. Om en person exempelvis halkar och glider in under bussen fungerar skyddet som en plog och föser undan personen så att han eller hon inte blir överkörd av bussen.

Skyddet, som heter S1-Gard, är ett slags balk som tillverkas av ett specialmaterial och monteras framför de bakre hjulen på bussen, på ledbussar framför de båda bakre hjulparen. Ursprungligen är skyddet utvecklat i USA.

Skyddet testades 2012 på Keolis´ bussar i södra Storstockholm där det alltjämt används. Nu finns det också på alla nya bussar och stombussarna i Stockholms innerstad. I augusti ska samtliga Keolis´ bussar vara utrustade med överkörningsskyddet.

Skyddet marknadsförs av Malte Månsson AB.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)