Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Pikant strid om chefsjobb i Västernorrland

Camilla Fahlander utnämndes förra veckan till chef för kollektivtrafikmyndigheten i Västernorrland. Myndighetens direktionsmedlem och tidigare ordförande vill dock själv ha jobbet. Foto: Umeå Universitet.

Camilla Fahlander utnämndes förra veckan till chef för kollektivtrafikmyndigheten i Västernorrland. Myndighetens direktionsmedlem och tidigare ordförande vill dock själv ha jobbet. Foto: Umeå Universitet.

En pikant strid om chefsjobbet för Din Tur, dvs kollektivtrafikmyndigheten i Västernorrland, har nu seglat upp. Den tidigare ordföranden för kollektivtrafikmyndigheten, Bengt Sörlin(M) har överklagat myndighetens egen utnämning av en ny chef. Sörlin vill själv ha jobbet istället för Camilla Fahlander som har utsetts av direktionen för myndigheten.

Den formella utnämningen av Fahlander ägde rum så sent som den 7 januari och då hette det att hon skulle tillträda på måndagen. Utnämningen beslutades av myndighetens direktion.

Det vill dock inte Bengt Sörlin, som alltså själv sitter i direktionen och som på måndagen lämnade in sitt överklagande av utnämningen till förvaltningsrätten.

Sörlin är oppositionsråd i Sollefteå och kontroversiell i sitt eget parti. Flera landstingspolitiker i Västernorrland har offentligt kritiserat honom för rasistiskt språkbruk och för att torgföra främlingsfientliga värderingar.

Han har också fått stenhård kritik från den lokala dagstidningen Västernorrlands Allehanda, moderat, som har beskrivit Sörlins ledning av kollektivtrafikmyndigheten ”som ett enda stort haveri”. Man anklagar också Sörlin för flirt med Sverigedemokraterna.

I ett pressmeddelande meddelar Din Tur att man kommer in med sitt yttrande till domstolen senast den 15 januari.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)