Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny Amerikachef för Volvo Bussar

Ralph Acs, ny chef för Volvo Bussar i Amerika. Foto: Volvo.

Ralph Acs, ny chef för Volvo Bussar i Amerika. Foto: Volvo.

Volvo Bussar har fått ny chef för affärsområdet Americas, dvs Nord-, Central- och Sydamerika. Det är Ralph Acs, född 1964. Han har har arbetat inom transport- och flygindustrin i 27 år, senast som chef för Bombardier-Learjet i USA. Ralph Acs har haft ett flertal chefspositioner inom Bombardiekoncernen och har gedigen erfarenhet av affärsutveckling, tillverkning och sälj- och eftermarknad.


Americas är Volvo Bussars största säljregion. I Nordamerika är företaget verksamt genom dotterbolagen Nova och Prevost, som verkar på långfärdsbuss- och kollektivtrafikbussmarknaderna. Mexiko är en viktig marknad för Volvo Bussar och företaget har en produktionsanläggning i Tultitlán.

Volvo Bussar är verksamt i Sydamerika sedan 1970-talet och har en produktionsanläggning i Curitiba, Brasilien. Colombia är för närvarande den näst största marknaden för Volvos hybridbussar – fler än 400 Volvo 7900 hybrider har sålts till operatörer i Bogotà.

Volvo Bussar är också marknadsledande inom  BRT (Bus Rapid Transit) lösningar i Sydamerika och har levererat bussar till BRT-system i Brasilien, Chile, Colombia, El Salvador, Guatemala och Mexiko.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)