Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Svarttaxi organiseras via Facebook

Flera Facebookgrupper organiserar svarttaxiresor.

Flera Facebookgrupper organiserar svarttaxiresor.

Flera Facebookgrupper organiserar enligt Svenska Taxiförbundet svarttaxiresor i Blekinge. Grupperna har tusentals medlemmar och via Facebook gör man upp om priset på resorna, ofta från nattliga krogbesök. Sådana grupper finns i Karlskrona, Ronneby och Karlshamn, rapporterar Sveriges Radio Blekinge. Priserna för svarttaxiresorna ligger långt under normala taxipriser.

– Så fort det handlar om att man ska köra folk från en plats till en annan på det här sättet är det olaga taxitrafik och det är förenat med fängelse i upp till ett år, säger Claudio Skubla, kommunikationschef på Taxiförbundet till SR Blekinge.

Han hävdar också att det finns både hemsidor och appar som fungerar på samma sätt som Facebookgrupperna.

Gruppen i Karlskrona har enligt SR Blekinge 1800 medlemmar.

– De här grupperna blir fler och fler och många av dem är nog att betrakta som taxitrafik i lagens mening, säger Mikael Kyller som är utredare för väg- och järnvägsavdelningen på Transportstyrelsen till SR Blekinge.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)