Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Batteriproblem tvingade fram timmar av tomgång

Batterierna orkade inte med…

Batterierna orkade inte med…

Många av bussarna på Växjös nya depå för stadsbussar har fått stå långa tider på tomgång, rapporterar Sveriges Radio P4 Kronoberg. Redaktionen vid SR Kronoberg har vid kontroll hittat bussar som stått upp till 65 minuter på tomgång innan de gått ut i trafik. Andra bussar har stått på tomgång mellan en halvtimme och en timme.

I Växjö, som på många andra håll, är tomgångskörning normalt tillåten högst en minut.

Bussföretaget Bergkvarabuss, som äger bussarna, förklarar tomgångskörningen med tekniska problem.

– Det är inte för att värma upp bussarna kalla vintermorgnar som vi kört dem på tomgång. Vi har haft problem med batterierna på bussarna på grund av all den tekniska utrustning som finns monterad i den och har därför i enskilda fall startat upp bussar för att fordonsdatorer, skyltsystem, biljettmaskiner, alkolås med mera ska fungera, säger Martin Jacobson, affärsområdeschef på Bergkvarabuss till radiostationen.

Enligt företaget ska problemet vara löst nu. Så sent som i helgen satte man nämligen in nya batterier i bussarna.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)