Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Företag i väst väljer buss och tåg

Företagskort har blivit en stor framgång för Västtrafik. Foto: Ulo Maasing.

Företagskort har blivit en stor framgång för Västtrafik. Foto: Ulo Maasing.

Visst går det att får företag att välja att resa kollektivt. För knappt tre år sedan lanserades Västtrafik Företagskort. Idag reser 20 000 kunder med Västtrafiks företagskort och försäljningen ökar stadigt – i fjol med 40 procent.

Företagskortet började säljas 2012 för att anställda i företag och organisationer skulle ha ett alternativ till att ta bilen till jobbet. Förmånliga årskort togs fram och anpassades för resor med kollektivtrafiken i antingen Göteborgs kommun eller i hela regionen.

– Efterfrågan har överträffat alla våra förväntningar. I år landar försäljningen på över 130 miljoner kronor. Det innebär att företagskorten redan efter tre år svarar för sex procent av Västtrafiks totala försäljning, säger Maria Björner Brauer, enhetschef försäljning och marknad på Västtrafik.

När kortet lanserades 2012 var försäljningsmålet tre miljoner kronor. När året var slut hade det sålts företagskort för 16 miljoner kronor – och så har det fortsatt. 2013 var målet satt till 20 miljoner, men resultatet landade till slut på 95 miljoner. Under 2014 ökade försäljningen med ytterligare 40 procent och uppgick till 132,6 miljoner.

Idag reser ungefär 20 000 av Västtrafiks kunder med företagskort, varav tio procent är helt nya kunder. Västtrafiks undersökningar bland dessa kunder visar att andelen människor som åker bil hela vägen till jobbet har minskat från 17 till 4 procent.

Samtidigt som andelen som dagligen reser kollektivt ökat från 50 till 60 procent. Antalet som arbetspendlar varje vecka har dessutom ökat från 70 till 87 procent hos de företag och organisationer som erbjuder företagskort till sina anställda.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)