Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Spårväg eller buss – Lunds spårvägsplaner hamnar i ny utredning

Bussvägen Lundalänken invigdes 2002. De senaste åren har debatten om den ska konverteras till spårväg varit intensiv. Nu kommer en ny utredning om spårväg eller buss. Arkivfoto: Ulo Maasing.

Bussvägen Lundalänken invigdes 2002. De senaste åren har debatten om den ska konverteras till spårväg varit intensiv. Nu kommer en ny utredning om spårväg eller buss. Arkivfoto: Ulo Maasing.

Den tidigare laddade frågan om Lund ska få spårväg eller en busslösning i kollektivtrafiken ska klaras ut i en ny utredning. Senast i slutet av år 2016 ska utredningen vara klar. Det har alliansen och det lokala partiet Förnyalund (FNL) kommit överens om. På onsdagen lämnade man in ett förslag till kommunstyrelsen om detta. Varken (S) eller (MP) ställer sig avvisande till en sådan utredning.

– Vi vill se en förutsättningslös utredning som tar fram det bästa för Lund och Lunds kommun och de som reser i Lund, säger oppositionsrådet Christer Wallin (M) till Sydsvenska Dagbladet.

Utredningen ska vara teknikneutral och baseras på den senaste forskningen när det gäller kollektivtrafik. Därtill vill alliansen och FNL att kommunstyrelsen ska arbeta för att skapa en demonstrationslinje med elbussar i staden.

Enligt Sydsvenska öppnar både kommunstyrelsens ordförande Anders Almgren (S) och vice ordförande Emma Berginger (MP) för utredningen.

Senast i slutet av nästa år ska utredningen vara klar, men det kan gå snabbare.

– Om man kan komma till en slutsats med en utredning där alla är nöjda och vi vet var vi står någonstans så får det gärna gå mycket fortare, säger Christer Wallin (M) till Sydsvenskan.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)