Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Lönsamt för norskt storföretag

Tide, Norges näst största bussoperatör, har vänt från förlust till vinst. Foto: Gunnarbu/Wikimedia Commons.

Tide, Norges näst största bussoperatör, har vänt från förlust till vinst. Foto: Gunnarbu/Wikimedia Commons.

Börsnoterade Tide ASA som är Norges näst största bussföretag redovisar en god lönsamhet för år 2014 efter förluster de två föregående åren. Företaget har drygt 1500 bussar och verksamhet i både Norge och Danmark. I Danmark är Tide näst största bussoperatör.  Resultatet före skatt blev 92 miljoner norska kronor på en omsättning av 2,3 miljarder NOK.

Huvuddelen av verksamheten är kollektivtrafik med buss för offentliga uppdragsgivare, men företaget har också turisttrafik, kommersiell linjetrafik samt särskild kollektivtrafik.

Enligt bolagets delårsrapport visar både den norska och den danska verksamheten en solid lönsamhet. Men bilden är inte enhetlig.

– Våra nya norska trafikavtal visar lönsamhet redan från start och presterar tidigt bättre än väntat. De avtal vi kör i distrikten visar fortsatt positiv och stabil lönsamhet, medan vi alltjämt har utmaningar med lönsamheten i flera av de centrala stadsbussavtalen. På samma sätt har vi enskilda avtal i Danmark som går med förlust, kommenterar Tides koncernchef Roger Harkestad i företagets delårsrapport för det fjärde kvartalet.

– Tides rent kommersiella verksamhet där flyg- och expressbussar, turistbussar och resor ingår, har under året haft en positiv utveckling med fler resande, ökad omsättning och bättre resultat.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)