Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny chef för Transportstyrelsen

MariaAgren.jpg

Maria Ågren är ny chef för Transportstyrelsen. Foto: Naturvårdsverket.

Regeringen har utsett Maria Ågren till ny generaldirektör för Transportstyrelsen. Hon efterträder Staffan Widlert på posten och kommer närmast från en post som generaldirektör för Naturvårdsverket, en befattning som hon haft från februari 2009.

Maria Ågren utbildade sig till civilingenjör i samhällsbyggnadsteknik vid Luleå tekniska universitet.

Hon har haft olika befattningar på SMHI och var generaldirektör för Statens geotekniska institut år 2002.

Åren 2003 – 2009 var hon generaldirektör för SMHI.

— Jag brinner för en hållbar samhällsutveckling, ekonomiskt, socialt och ekologiskt. Ska vi lyckas med det är smarta transportlösningar oerhört viktiga, säger hon till Dagens Nyheter.

Infrastrukturminister Anna Johansson(S) säger till tidningen att Maria Ågrens viktigaste uppgift blir arbetet med regler som ska se till att konkurrensen och trafiksäkerheten i transportbranschen är bra.

Taggat som: , , ,

2 kommentarer »

  1. Har tappat bort mitt körkort för en månad sedan. Har anmält och haft täta kontakter medTransportstyrelsen. I dag fick jag avi om att mitt nytillverkade körkort fanns att avhämta på posten. Det blev nobben och det krävdes jag måste beviljas undntag från kravet att personligen hämta ut körkortet. Ansökan skall ta c 2 veckor! I nästan en månad har jag fått olika besked. Jag har haft körkort i 58 år och nu är man plötsligt omyndigförklard! Nu saknar jag leg men trots detta borde förnyelse av körkort ske mykt smidigare. Så här får det inte gå till! Detta är ett nödrop från en person som mist sitt körkort men aldrig på 58 år orsakat något straffbart i trafiken.

  2. Hej,
    Vi frågade efter högsta chefens telefonnummer och vi fick vänta så länge i telefon och enligt den personen vi pratade med så skulle hon koppla mig vidare till en annan handläggare men hon vägrade uppge tel numret till högsta chefen på Transportstyrelsen i Örebro. Märkligt ,eller hur?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)