Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Värmlandstrafik skrev miljardkontrakt med Nobina

Värmlandstrafik skrev på tisdagen trafikavtal för fyra miljarder med Nobina. Foto: Grinders/Wikimedia Commons.

Värmlandstrafik skrev på tisdagen trafikavtal för fyra miljarder med Nobina. Foto: Grinders/Wikimedia Commons.

Värmlandstrafik och Nobina Sverige skrev på tisdagen avtal om linjetrafiken med buss i Värmland, för de närmaste tio åren, med möjlighet till två års förlängning. Upphandlingsprocessen startade i mars 2013 och avslutas nu, nästan två år senare efter en lång rad överklaganden.

Kontraktsvärdet är drygt tre miljarder kronor och 160 fabriksnya bussar ska finnas på plats till trafikstarten i december, vilket innebär en investering på omkring 500 miljoner kronor för Nobina.

Till det kommer att skoltrafiken i tretton av Värmlands 16 kommuner har kontrakterats för tio år framåt, till ett sammanlagt kontraktsvärde om cirka 1,2 miljarder kronor.

Inga fordon kommer att vara äldre än 2010 års modell. Det innebär cirka 200 miljoner i investeringar i skoltrafiken för berörda trafikföretag. Upphandlingen medför kraftfulla förbättringar av miljövärden och skoltrafiken kommer att omfattas av kontinuerlig trafikövervakning och gemensamma kommunikationssystem. Vinnande trafikföretag är Nobina, Nettbuss, Kils Buss och Taxi, Grums Taxi, Charterbuss, Förenade Buss och Arvika-Eda Taxi.

För Nobinas del innebär upphandlingarna att man har skrivit trafikavtal värda fyra miljoner kronor i Värmland.

Trafikavtalen betyder att Nobina utökar sitt ansvar för kollektivtrafik med buss i Värmland med cirka 60 region- och 90 skolbussar till totalt cirka 265 bussar.

Taggat som: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)