Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Värre än någonsin på Autobahn – 960 000 kilometer kö

Värre än någonsin. Aldrig har det varit så mycket Stau på Autobahn som i fjol. Foto: Wikimedia Commons/Zwiadowca21.

Värre än någonsin. Aldrig har det varit så mycket Stau på Autobahn som i fjol. Foto: Wikimedia Commons/Zwiadowca21.

Många är de svenska turistbussförare som har svurit tysta eder när de kört på Autobahn. Eller rättare sagt, när de stått stilla på de tyska motorvägarna. Och aldrig har det varit värre än i fjol. Under 2014 kunde man räkna in 475 000 trafikstockningar (Stau) på tyska Autobahn – och alla som har färdats där vet att det inte är fråga om några vanliga svenska bilköer det handlar om. Den totala längden på trafikstockningarna uppgick till svindlande 960 000 kilometer.

Det är den tyska bilistorganisationen ADAC som varje år sammanställer statistik över trafikstockningarna på Autobahn och 2014 blev ett rekordår. 2013 räknade man ”bara” in 415 000 trafikstockningar med en sammanlagd längd av 830 000 kilometer.

Värsta tyska delstat när det gäller kilometer trafikstockning i fjol är Nordrhein-Westfalen som svarar för 30 procent av eländet. På en föga smickrande andra plats kommer Bayern med 19 procent och Baden-Württemberg med 14 procent av trafikstockningskilometrarna…

Vill man minska risken att fastna i trafikstockningar på Autobahn ska man välja att köra i östra Tyskland. De fem delstaterna Brandenburg, Mecklenburg-Vorommern, Sachsen, Sachsen-Anhalt och Thüringen står tillsammans för sex procent av trafikstockningarna, mätta i kilometer.

Taggat som: , , , , ,

Categorised in: Internationellt, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)