Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

60 procent mer buss i västra Örebro län

De västra delarna av Örebro län ska få kraftigt utbyggd busstrafik. Mellan Karlskoga och Degerfors ska bussarna gå var 15:e minut. Foto: Ulo Maasing.

De västra delarna av Örebro län ska få kraftigt utbyggd busstrafik. Mellan Karlskoga och Degerfors ska bussarna gå var 15:e minut. Foto: Ulo Maasing.

Busstrafiken i den västra delen av Örebro län ska byggas ut kraftigt från augusti 2016. Främst handlar det om att stärka trafiken med express- och regionbussar, men också att ställa om många befintliga skolskjutsar till regional kollektivtrafik.

De kommuner som främst omfattas är Degerfors, Karlskoga, Lekeberg samt den västra delen av Örebro kommun. Även kommunerna Nora, Hällefors, Kumla samt Laxå berörs, dock i mindre omfattning.

– Från augusti 2016 ökar vi den kollektiva trafiken kraftigt, med ungefär 60 procent i västra länsdelen, säger Mats Gunnarsson (MP), ordförande i nämnden för samhällsbyggnad i Region Örebro län.

– Det betyder bland annat att det i rusningstrafik kommer att gå en buss var femtonde minut mellan Karlskoga och Degerfors och en buss var sjunde minut mellan Karlskoga och Örebro. Skolskjutsarna kommer också att kunna integreras mer i kollektivtrafiken. Det innebär att också andra resenärer än skolbarn får tillgång till mycket bättre förbindelser.  Även helt nya linjer, som Nora – Karlskoga, etableras genom den nya modellen.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)