Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Enkla betalningar gör succé i Londons kollektivtrafik

Några av de medverkande på UITPs EU-kommitemöte, från vänster: Anna Grönlund, Sveriges Bussföretag, Jarl Eliassen, UITP, Brigitte Ollier, UITP, Steve Newsome Transport for London och Thomnas Avanzatra, UITP.

Några av de medverkande på UITPs EU-kommitemöte, från vänster: Anna Grönlund, Sveriges Bussföretag, Jarl Eliassen, UITP, Brigitte Ollier, UITP, Steve Newsome Transport for London och Thomnas Avanzatra, UITP.

Över en miljon resor med Londons kollektivtrafik per månad betalas nu med kontaktlösa kort, exempelvis vanliga kreditkort med funktionen kontaktlösa betalningar. Betalningarna sker snabbt och smidigt, till skillnad från kontokortshanteringen i svensk kollektivtrafik.

– Kontaktlösa betalningar är en snabb och populär väg att snabbt nå ett enkelt biljettsystem för hela resan. I dagsläget står de kontaktlösa betalningarna, med t ex kreditkort, för 10 procent av de totala betalningarna för resorna i Londons kollektivtrafik.

– Systemet fungerar väl och uppskattas av våra resenärer, sa Steve Newsome från London Transport vid en konferens med UITPs EU-kommitté i Bryssel den 19 mars.

UITP är den internationella kollektivtrafikunionen.

Transport for London erbjuder också ett eget kort, det sk Oyster-kortet, till resenärer i kollektivtrafiken parallellt med erbjudandet om att använda helt vanliga betalmedel såsom kreditkort för resor.

Den som betalar sin resa med ett kontaktlöst kontokort får samma rabatter om den som åker med Oyster.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)