Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

SL-kris slår ut turistsatsning

Det 30-åriga Stockholmskortet hotar att knäckas av SL:s ekponomiska kris.

Det 30-åriga Stockholmskortet hotar att knäckas av SL:s ekponomiska kris.

Den ekonomiska krisen för Storstockholms Lokaltrafik, SL, hotar att slå ut Stockholmskortet – det kort som under många år har gett turister fria resor med lokaltrafiken, fri entré till museer och attraktioner, sightseeing med mera. Kortet har varit en förebild för många andra städer i världen. Men i kölvattnet på sin ekonomiska kris har nämligen SL chockhöjt priset för sin del av Stockholmskortet radikalt, skriver Dagens Nyheter.

Fakturan för Stockholmskortet från SL till Stockholm Visitors Board, huvudstadens turistbyrå, har i ett slag höjts från 14 till 23 miljoner kronor.

Stockholmskortet har funnits i över 30 år och är populärt. Förra året såldes 130 000 kort.  Nu kräver SL Stockholm på ett pris på 105 kronor för ett endagskort vars ordinarie pris är 115 kronor.  Och årets Stockholmskort kan vara det sista.

– I år får vi skjuta till pengar. Men med de här priserna kan vi inte fortsätta med Stockholmskortet, säger Thomas Andersson, vd för Stockholm Visitors Board till DN.

Han säger sig inte tro på ett Stockholmskort utan SL-resor.

Dessutom chockhöjer SL priset på sina kongress- och konferenskort. Stockholms kostnader för en SL-biljett av normal ”konferensmodell” ökar i och med prishöjningen från 100 till 150 kronor.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)