Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stark tillväxt för Keolis

Växer med lönsamhet.

Växer med lönsamhet.

Transportjätten Keolis, med verksamhet i en lång rad länder i världen, ökade sin omsättning kraftigt förra året. Ökningen uppgick till 9,3 procent och Keolis nådde en omsättning på 5,6 miljarder euro (ca 52 miljarder svenska kronor). Samtidigt ökade Keolis´ rörelseresultat med 15,4 procent till 323 miljoner euro, ca 3,3 miljarder SEK.

Om man räknar bort effekten av valutaförändringar med mer var den organiska tillväxten 8,7 procent. Av det svarar allmän effektivisering i företagets olika verksamheter för 4 procent och nya avtal till följd av en konsolidering som svarade för 4,7 procent.

Framför allt i Storbritannien har Keolis vuxit i järnvägstrafik, men tillsammans med ett annat företag vann Keolis också trafiken på den förarlösa spårvägen i London, Docklands Light Rail.

I Norge tog Keolis över den 49-procentiga minoritetsposten i sitt norska företag från Fjord1 och i Danmark gick Keolis samman med Nettbuss och skapade Keolis Danmark där Keolis äger 75 procent. Keolis tog också hem ny trafik i bland annat Kanada och Australien.

Keolis ägs till 70 procent av de franska statsbanorna, SNCF, och till 30 procent av Caisse de dépôt et placement du Québec, en statlig pensionsstiftelse.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)