Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Svenskarna nöjda med sjukresor och färdtjänst

HandikappskytDe som reser med färdtjänst eller sjukresor är mycket nöjda med sina resor. I sin stora, årliga undersökning av den anropsstyrda kollektivtrafiken som branschorganisationen Svensk Kollektivtrafik har gjort uppger nio av tio att de är nöjda både med beställningen och resan sammantaget.

Under 2014 har vi genom vår undersökning Barometer för anropsstyrd trafik intervjuat nästan 38 000 personer, säger Mattias Andersson, Svensk Kollektivtrafik. Även om nöjdheten har minskat något sedan tidigare år ligger den på en mycket hög nivå.

Resenärerna intervjuas per telefon dagen efter genomförd resa. De tillfrågas om beställning och bemötande, samt intryck av resan. 93 procent anger att de är nöjda med förarens bemötande.

– De resenärer som hämtas i tid, kommer fram i tid och inte haft en lång väntetid i telefon är oerhört nöjda, säger Mattias Andersson. Hela 98 procent uppger då att de är nöjda.
Nöjdheten med bemötandet vid beställningen ligger på 92 procent för färdtjänstresor och 91 procent för sjukresenärer vilket självklart också är ett gott betyg för verksamheten.

Under 2014 genomfördes totalt 37 726 intervjuer. Av dessa var 24 517 färdtjänstintervjuer och 13 209 sjukreseintervjuer.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)