Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Trängselskatten kvar i Göteborg trots nej i folkomröstning

BetalvagTrängselskatten i Göteborg blir kvar, trots att Göteborgarna i folkomröstningen i höstas ville avskaffa skatten. Det beslutade kommunstyrelsen i Göteborg på onsdagen. En votering i kommunstyrelsen innebar att de rödgrönas förslag om trängselskatten gick igenom med röstsiffrorna 7 – 5.

I den folkomröstning som hölls i samband med valet i september röstade 57 procent av göteborgarna för ett avskaffande av skatten. De andra avtalsparterna när det gäller trängselskatten har alla sagt att de vill ha kvar trängselskatteavtalet som det ser ut. De är Region Halland, Västra Götalandsregionen, GR och staten.

Frågan ska tas upp i kommunfullmäktige senare i vår.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)