Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

2000 Volvohybrider sålda

Volvo 7900 Hybrid i Budapest.

Volvo 7900 Hybrid i Budapest.

Volvo Bussar har nu sålt över 2000 hybridbussar, vilket enligt företaget gör Volvo världsledande när det gäller hybridbussar. Den första hybridbussen lanserades år 2010 och nu rullar Volvohybrider hos operatörer i ett 20-tal länder.

– De fortsatta framgångarna innebär att vi förstärker vår ledande position globalt när det gäller hybridbussar. Fler och fler städer ser nu elektrifierad busstrafik som ett kostnadseffektivt sätt att minska problemen med dålig luftkvalitet och buller. Vår lösning gör resandet attraktivare och förbättrar miljön utan stora investeringar i ny infrastruktur., säger Håkan Agnevall, vd på Volvo Bussar.

Bland de nya marknaderna för Volvo-hybriderna finns Danmark, Ungern och Polen. Den största enskilda marknaden är Storbritannien. Colombia, Sverige, Tyskland, Brasilien och Schweiz är andra länder som köpt ett större antal hybridbussar. Merparten av försäljningen utgörs av tvåaxliga bussar, medan drygt 60 är ledbussar. I totalsiffrorna ingår även Volvo Bussars nya laddhybrid som lanserades 2014 och hittills introducerats i Hamburg, Stockholm och Göteborg.

Volvo Bussars program av kompletta hybridbussar omfattar tvåaxliga Volvo 7900 Hybrid, Volvo 7900 Articulated Hybrid och Volvo 7900 Electric Hybrid. Chassier med Volvos hybriddrivlina utgör också stommen i brittiska dubbeldäckare och högkapacitetsbussar i bland annat Sydamerika. Volvo erbjuder också helhetslösningar som omfattar underhåll av hela bussen, inklusive batterier, till en fast, förutbestämd kostnad.

I juni är det trafikstart för de första helt eldrivna Volvo-bussarna i Göteborg. Fordonen ingår i ElectriCity – ett brett samarbete mellan industri, forskning och samhälle kring utveckling av nya lösningar för kollektivtrafiken.

– Med ett komplett program av elektrifierade bussar möter vi kundernas olika behov. Vi ser att kollektivtrafiken i städerna framöver kommer vara en mix av hybrider, laddhybrider  och helt eldrivna bussar. Rena elbussar passar i den centrala stadskärnan, laddhybrider är utmärkta för de lite längre rutterna och hybrider lämpar sig fö

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)