Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny flygbusslinje vässar expressbusskonkurrens

När Bus4You den 18 maj startar sin direktlinje mellan Västerås och Arlanda fördubblas i ett slag flygbussturerna på sträckan. Foto: Ulo Maasing.

När Bus4You den 18 maj startar sin direktlinje mellan Västerås och Arlanda fördubblas i ett slag flygbussturerna på sträckan. Foto: Ulo Maasing.

Arlanda flygplats får den 18 maj ännu bättre kollektivtrafik. Samtidigt skärps konkurrensen om de flygresenärer som ska till eller från Västerås avsevärt. Den 18 maj startar nämligen statliga norska Nettbussägda Bus4You sin nya linje mellan Västerås och Arlanda i direkt konkurrens med Swebus´ Flygtransfer på samma sträcka.

Swebus kör ungefär en gång i timmen med första tur från Västerås klockan 4.15 på morgonen och den sista klockan 19.40 på vardagar. Bus4You kommer att köra ungefär lika täta turer, men startar redan 3.20 på morgnarna med den första turen.

Swebus har en normal vardag 16 turer i vardera riktning på linjen, Bus4You får 18. På helgerna är trafiken glesare, 12 turer för Bus4You.

Bus4Yous nya linje är en vidareutveckling av sträckan Oslo – Stockholm som Bus4You startade under hösten 2014.

Västerås blir nu en viktig knutpunkt och sammankopplingen med den nya direktlinjen till Arlanda öppnar för smidiga resor från Karlstad, Kristinehamn och Örebro till Arlanda flygplats.

Samma dag, den 18 maj, kommer sträckan Ludvika-Stockholm att börja trafikeras av Bus4You. Denna linje som går från Ludvika via Smedjebacken, Söderbärke och Fagersta kommer att erbjuda resor till  Arlanda flygplats, direkt eller med ett snabbt byte i Västerås.

Swebus har de senaste åren fått tuff konkurrens av Nettbuss Express, där Bus4You ingår, något som har pressat Swebus´ lönsamhet hårt.

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)