Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stark början för Stockholmsturismen

Turismen till Stockholm ökade kraftigt under årets första månader. Foto: Ulo Maasing.

Turismen till Stockholm ökade kraftigt under årets första månader. Foto: Ulo Maasing.

Trots att den ekonomiska krisen i Ryssland har påverkat turismen österifrån till Stockholm ökade antalet gästnätter i Stockholm med sju procent i februari. Det visar siffror från Stockholm Visitors Board. Stockholm fortsätter därmed att vara motorn i svensk besöksnäring.

Under februari månad gjordes 735 000 övernattningar på kommersiella boendeanläggningar i Stockholms län, vilket är en ökning med 7 procent enligt statistik från SCB/Stockholm Visitors Board. Den största ökningen kommer främst från gästnätter utanför Europa samt nationella gästnätter.

Hittills i år har antalet kommersiella gästnätter i Stockholm ökat med 12 procent jämfört med föregående år. Motsvarande ökning i Sverige som helhet är 8 procent.

– Januari och februari brukar vara svaga månader och det är därför kul med rejäla plussiffror i början av året och som så här lång långt är 2015 starkare än 2014. Utvecklingen visar att besöksnäringen blir allt viktigare för regionens tillväxt, säger Thomas Andersson, vd för Stockholm Visitors Board.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2020 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)