Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bättre och bättre för turismen till Stockholm

Stockholm blir allt populärare som destination. Foto: Ulo Maasing.

Stockholm blir allt populärare som destination. Foto: Ulo Maasing.

Turismen till Stocholm ökar allt mer. Under mars gjordes närmare 870 000 övernattningar på boendeanläggningar i Stockholms län, vilket är en ökning med 8 procent enligt statistik från SCB/ Tillväxtverket. Den största ökningen kommer från internationella gästnätter, framförallt från Europa och utanför Europa.

Första kvartalet under 2015 har antalet kommersiella gästnätter i Stockholm ökat med 10 procent jämfört med föregående år.

– Stockholm visar på en stark utveckling under mars, särskilt när det gäller antalet internationella gästnätter. Det är särskilt glädjande att två av våra största utlandsmarknader också står för den största utvecklingen under månaden. Tyskland ökar med 27 procent och Storbritannien med 19 procent, säger Thomas Andersson vd Stockholm Visitors Board

Share Dela

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2020 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)