Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Även Västtrafik ber föraren om ursäkt

VasttrafikloggaDen uppmärksammade händelsen i fredags då biljettkontrollanter, anställda av G4S, brottade ner en bussförare i uniform när denne var på väg hem efter ett arbetspass föranleder även Västtrafik att be föraren om ursäkt. Under måndagen har Västtrafik haft möten med G4S och trafikföretaget Transdev, som föraren arbetar på, för att prata om vad som hänt.

Delar av händelsen i fredags filmades och lades ut på nätet. Västtrafik har idag klargjort att det vi ser på filmerna är helt oacceptabelt, heter det i ett pressmeddelande från Västtrafik som fortsätter:

”Det går stick i stäv med våra värderingar och det arbetssätt som vi byggt upp för den nya biljettkontrollen. Så här behandlar vi inte våra kunder eller kollegor. Vi vill be om ursäkt för den behandling som föraren utsatts för på hållplatsen och vi har sökt kontakt med honom.

Händelsen har väckt starka känslor hos såväl oss som våra förare och resenärer. Vi ber också om ursäkt till de förare som känt sig kränkta av händelsen. Förtroendet för Västtrafik har naturligtvis påverkats och vi kommer att göra allt vi kan för att bygga upp det igen.

I samtal med G4S har vi gjort det tydligt att vi ser mycket allvarligt på det som inträffade på hållplatsen och att agerandet går emot de riktlinjer som biljettkontrollen ska jobba efter. I samtalen har vi varit tydliga med att personer som uppträder på det här viset inte får arbeta i vårt namn.

Sedan hösten 2012 har vi målmedvetet arbetat för att biljettkontrollen ska fokusera på service, hjälpsamhet och ett bra bemötande som ska präglas av trygghet och mänsklighet. Vi har fått goda betyg från våra resenärer för det arbetet. Det är viktigt att alla känner sig välkomna och trygga i mötet med oss.”

Tidigare under måndagen bad även G4S föraren om ursäkt.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)