Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussförare i Väst i upprörda möten

Maria Björner-Bauer, Västtrafik: Det inträffade går stick i stäv med det arbete Västtrafik gjort sedan 2013 för att bygga en ny biljettkontroll med en ny kultur där vi främst arbetar med dialog och kommunikation. Foto: Västtrafik.

Maria Björner-Bauer, Västtrafik: Det inträffade går stick i stäv med det arbete Västtrafik gjort sedan 2013 för att bygga en ny biljettkontroll med en ny kultur där vi främst arbetar med dialog och kommunikation. Foto: Västtrafik.

Ett hundratal bussförare på olika bussföretag som kör för Västtrafik samlades till flera krismöten på måndagsförmiddagen, uppger Sveriges Radio P4 Göteborg. Mötena har kommit till på grund av fredagskvällens händelse då en förare i uniform brottades ner av biljettkontrollanter och som vi tidigare rapporterat om.

Föraren var på hemväg från ett arbetspass och trodde att han hade rätt att resa i uniform och med sitt förarkort. Han tvingades av bussen på Hjalmar Brantingsplatsen och brottades ner av kontrollanterna. På plats finns också en väktare från G4S som också skriker flera gånger till mannen: Vill du behålla ditt jobb?

Till SR Göteborg säger Lasse Selander, huvudskyddsombud vid Kommunal, att han under årens lopp har sett en del skandaler med biljettkontrollanter.

– Men det här var det värsta jag har sett någon gång, det här är fruktansvärt, säger han.

Maria Björner Bauer, enhetschef på Västtrafik med ansvar för Västtrafiks avtal med de företag som sköter biljettkontrollerna uppger för SR Göteborg att hon blev både ledsen och mycket illa berörd av det som ses på filmen som finns i vår tidigare artikel.

– Det som utspelar sig på hållplatsen går stick i stäv med det arbete Västtrafik gjort sedan 2013 för att bygga en ny biljettkontroll med en ny kultur där vi främst arbetar med dialog och kommunikation, säger hon till SR Göteborg.

Maria Björner-Brauer konstaterar i Göteborgs-Posten att chaufförer har förarbevis, men när de åker till och ifrån jobbet ska de ha giltiga färdbevis som alla andra resenärer.

– Men oavsett vad utredningen kommer att visa är det som händer på hållplatsen verkligen inte okej. Det är inte så vi behandlar våra kunder, säger hon till GP.

Västtrafik bytte till det nuvarande vaktbolaget för kontrollverksamheten i februari 2013. Tidigare hade biljettkontrollanterna fått mycket kritik för sitt sätt att hantera kontrollerna. I samband med bytet av vaktbolag sa Maria Björner Bauer:

– Det här blir en nystart för Västtrafiks biljettkontroll. Vi har lagt stor vikt vid ökad service och trygghet för våra kunder.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)