Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Lättare hitta gemensamma avtalsmodeller och vägledningar

PartnersamverkanPartnersamverkan för en förbättrad kollektivtrafik (tidigare fördubblad kollektivtrafik) har förnyat sin hemsida, partnersamverkan.se. På den nya webplatsen är det enklare att hitta branschens gemensamma avtalsmodeller och vägledningar.

På webplatsen finns dokument som idag är grund för många upphandlingar av kollektivtrafik runt om i Sveriges såsom index, Buss 2014, miljökrav med mera.

Där finns också samlad dokumentation och uttalanden från Kollektivtrafikens Avtalskommitté, KollA.

Inom Partnersamverkan finns alla beställare och alla trafikslag från främst den linjelagda kollektivtrafiken representerade. Ordförande är idag Svensk Kollektivtrafiks vd Stefan Sedin. I samarbetet ingår förutom Svensk Kollektivtrafik även SKL (Sveriges Kommuner och landsting), Trafikverket, Jernhusen samt Sveriges Bussföretag, Svenska Taxiförbunder och Branschföreningen Tågoperatörerna.

– För oss inom Sveriges Bussföretag är det viktigt att både förvalta det goda arbete som gjorts inom Partnersamverkan och driva på utvecklingen för framtidens kollektivtrafik. Här vill jag särskilt lyfta fram de så kallade trepartsavtalen, säger Anna Grönlund, branschchef och vice vd för Sveriges Bussföretag.

Trepartsavtal innebär att beställare, det vill säga (RKM (regionala kollektivtrafikmyndigheter/Länstrafikbolag), infrastrukturhållare som kommuner eller Trafikverket samt trafikföretaget i samband med upphandling skriver en avsiktsförklaring som innebär att infrastrukturen för kollektivtrafik samordnas med upphandlingskraven och utvecklingen av den linjelagda kollektivtrafiken.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)