Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Värmland kör servicelinjer i egen regi

Värmlandstrafiks vd Lars Bull. Foto: Värmlandstrafik.

Värmlandstrafiks vd Lars Bull. Foto: Värmlandstrafik.

Från och med december 2015 kör Värmlandstrafik servicelinjerna i länet i egen regi. Linjernas funktion är att underlätta sjukresor mellan huvudorterna i Värmlands kommuner och Centralsjukhuset i Karlstad.

Politikerna i landstingsstyrelsen och Region Värmland har gett besked om finansieringen, vilket gör att Värmlandstrafik nu startar planeringen på allvar. Avtalen med de entreprenörer som i dag kör servicelinjerna går ut under hösten och en ny upphandling kommer inte att vara möjlig före den 13 december 2015, enligt Värmlandstrafik.

– Därför har vi bestämt oss för att tills vidare köra servicelinjerna i egen regi, säger Lars Bull, vd för Värmlandstrafik.

–  Under hösten behöver vi rekrytera minst sex förare och vi kommer att köpa in egna fordon specialanpassade för trafiken. Alla servicelinjer blir kvar och vi kommer att forma tidtabellerna efter hur resandebehovet ser ut.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)