Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Succé för skor som resenärsrumpor nött

Skor som är tillverkade av stolklädsel från Västtrafiks bussar och spårvagnar har blivit en succé i Göteborg. Finns även i grönt med klädsel från skånska stadsbussar eller rött med tyg från skånska regionbussar. Bild: Resole.

Skor som är tillverkade av stolklädsel från Västtrafiks bussar och spårvagnar har blivit en succé i Göteborg. Finns även i grönt med klädsel från skånska stadsbussar eller rött med tyg från skånska regionbussar. Bild: Resole.

Skor, eller snarare sneakers som är tillverkade av tyg som tidigare har klätt stolarna på Västtrafiks bussar och spårvagnar har blivit populära i Göteborg, skriver Göteborgs-Posten. Företaget som tillverkar skorna, Resole med säte i skånska Tygelsjö, erbjuder också skor av tyg som har nötts av rumpor på de skånska stads- och regionbussarna.

Resole tar vara på tygerna när de ska bytas ut eller innan fordonen går till skrotning. Om det finns fläckar eller tuggummin på tyget klippes det partiet bort så ingen ska behöva riskera att få skor med sådana skavanker.

Resole Malmö är gröna sneakers som är tillverkade av tyg som tidigare har suttit på stadsbussarna i Malmö, medan sulan liksom på övriga skor från tillverkaren är en blandning av kork och gummi.

De röda Resole Skåne är tillverkade av tyger som har tidigare har klätt stolarna på de skånska regionbussarna. Resole Gbg heter modellen som är klädd med begagnade stolstyger från Göteborgs spårvagnar och bussar.

De skor som är tillverkade av Västtrafikklädsel lanserades för några veckor sedan och säljs i två butiker i Göteborg samt på nätet.

– Skorna är nästan slutsålda. Det visar hur patriotiska göteborgarna är, säger Milena Pramgård, en av entreprenörerna bakom Resole, till Göteborgs-Posten.

Tillverkaren pekar på att tygerna kan vara solblekta och olika slitna vilket innebär att inga par är identiska. Hur många rumpor som har nött tyget innan det har återvunnits till skor är dock okänt.

Nu finns det tankar på att utöka sortimentet med väskor och plånböcker, även de tillverkade av återvunnet material från kollektivtrafiken.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)