Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Västtrafik tältar i regnbågens färger

Västtrafik deltar även i år i West Pride. Bild: Västtrafik.

Västtrafik deltar även i år i West Pride. Bild: Västtrafik.

Västtrafik deltar även i årets upplaga av West Pride som inleds på onsdagen och avslutas med parad på söndag. Under årets West Pride-festival har Västtrafik ett eget tält i Regnbågsparken, där besökarna bland annat kan få en pratstund med företagets vd Lars Backström. Göteborgs bussar och spårvagnar bär som vanligt regnbågsflaggan under festivalen.

– West Prides värderingar och vision om en jämlik och inkluderande värld fri från fördomar och diskriminering är viktig och det är precis så vi vill att Västtrafik och kollektivtrafiken skall upplevas, säger Lars Backström.

Västtrafik stödjer West Pride-festivalen sedan flera år tillbaka. Förra året dekorerades till exempel ett antal spårvagnar med bilder av garderobsdörrar, där avstigande resenärer steg ut ur garderoben.

I år deltar Västtrafik för första gången med ett eget tält i Regnbågsparken, där företaget bjuder in till samtal om kollektivtrafiken. Företagets vd Lars Backström är själv på plats vid ett par tillfällen under festivalen för att samtala med alla som är intresserade.

Besökare i tältet får bland annat möjlighet att prata med Västtrafik om företagets arbete med mångfald och jämställdhet, miljö och hållbarhet, Västsvenska paketet och projektet ElectriCity med nya elbussar som börjar köra 15 juni, dagen efter festivalen.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)